Internet of moving things

farmtruckfood

Update 24 april 2015

Op 23 april 2015 spraken Stephan Okhuijsen en Robin Puthli over de ‘Internet of moving things’ tijdens de IoT dag van het apprilfestival.

Samenvatting

Het zorgvuldig delen van gegevens is essentieel om efficiënt goederen te vervoeren, maar ook om de kwaliteit ervan te bewaken. Tegelijkertijd wil iedereen dat die gegevens goed beveiligd zijn.  

Gelukkig zijn er steeds meer open standaarden en open source software oplossingen waar bedrijven gebruik van kunnen maken om deze complexe problematiek aan te pakken. Tijdens deze presentatie zal Stephan Okhuijsen ingaan op de bestaande en opkomende open standaarden die als olie tussen de Internet of Things en cloud systemen werkt. Vervolgens zal Robin Puthli aan de hand van een logistieke casus aangeven hoe die standaarden gebruikt kunnen worden en welke open source producten daarbij helpen. Ook delen we praktijkervaring met de open source software die de Europese Unie als onderdeel van het ‘Future Internet’ programma voor MKB bedrijven ter beschikking stelt.

Casus

De casus die we behandelen betreft een mobiel weerstation: Bij de productie, vervoer en opslag van agrarische goederen is de temperatuur essentieel. Verkeerde temperatuur is de belangrijkste oorzaak dat versproducten verspild worden.  We laten zien hoe je mobiel weerstation kunt maken en die gegevens zorgvuldig en veilig kunt delen middels open source software.

Sprekers

Over Itude Mobile

Itude Mobile maakt maatwerk software voor sensoren, smartphones en de cloud en koppelt dat allemaal aan elkaar. Dat doen we vooral in de logistiek, waar alles in beweging is en (mobiele) netwerkverbindingen onbetrouwbaar zijn.

Links:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s