Geslaagde IoT LoRa radio test met KPN en Itude Mobile

IMG_4502Met dank aan Unit45.com en Van Doorn Containers, voor het ter beschikkingstellen van de testlocatie, konden we samen met KPN een ‘field test’ doen van het nieuwe radio netwerk voor Internet of Things (IoT), gericht op connectiviteit op lange afstand.  Dit nieuwe netwerk, LoRa genoemd, is in Frankrijk al beschikbaar en wordt dit jaar door KPN uitgerold in Nederland. Andere landen zullen naar verwachting spoedig volgen.

De hamvraag was of het nieuwe netwerk in de logistieke praktijk door stalen containers dringt. Om dit te testen zochten we een uitdagende radio omgeving. Unit45, fabrikant van containers en Van Doorn Containerdepot op de tweede Maasvlakte, waren  bereid aan de test mee te werken en ons los te laten op hun containers en het terrein. Bij Van Doorn Containerdepot staan gemiddeld 30.000 – 50.000 lege containers zeven hoog gestapeld te wachten tot ze nodig zijn.

Vandaag bleek het LoRa netwerk vanuit de binnenkant van gesloten IMG_4494containers te gebruiken, zelfs door meerdere stapels containers heen. De marges die het netwerk met de eerste generatie LoRa apparatuur over had waren boven verwachting in deze moeilijke omgeving. Zelfs op plekken waar je geen ontvangst op je GSM hebt blijkt LoRa nog te functioneren, kortom: test geslaagd!

Dat biedt perspectief op interessante toepassingen voor supply chain optimalisatie en inzicht in de keten, waar binnen Itude Mobile volop aan wordt gewerkt.

Op de foto’s zijn een test-mast van KPN te zien, test apparatuur in de container. Collega Ernst Prins voor een Reefer container, Dustin Snijders en Tim van Dam van KPN met een developer gateway en gestapelde containers zoals ze op het depot verspreid zijn.

— Itude Mobile werkt aan innovatieve smartphone, tablet en IoT oplossingen in de supply chain —

Verder lezen:

Lora Gateway IMG_4488 IMG_4486 IMG_4500

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s